vineri, 18 ianuarie 2013

Fotografii din Oglinda


 Diferenta dintre oglinda si oameni? Oglinzile reflecta fara sa vorbeasca, in timp ce multi dintre oameni vorbesc fara sa reflecteze.


Daca te-ai intrebat vreodata cate lucruri diferite poti face intr-un pat, iti propun o alta perspectiva. Ce poti spune ca vezi cand te uiti la o oglinda?


Departe de a fi neam cu Alba ca Zapada, elimin din start prozaicul " Ce mandru mi-s, sunt bun de miss". Peste intretinerea personala si a discursurilor moralizatoare ori vociferante din fata oglinzilor, as vrea sa trec, daca imi este cu iertare. Imaginea din oglinda conteaza? O imagine sparta valoreaza 7 ani de ghinion? Ar insemna cativa ani teribil de amuzanti pentru superstitiosi. Cat de ingrozitori ar fi 7 ani "nenorociti", plini de experiente noi, din care ai de invatat mai mult decat inveti din anii buni? (se-ntreaba sadicul zambind, intr-o oglinda sparta)

Pentru cei care nu au vizitat inca Franta, Sala Oglinzilor din Versailles ar fi o desfatare intre detaliu decorativ, opera de arta si arhitectura. Pentru o casa noua, intr-o oglinda vezi luminozitate si spatiu mai generos ? (se-ntreaba specialistul in design interior zambind, intr-o oglinda )

In sinea ta mereu ai stiut ca esti un mic geniu, inca din copilarie. Telescoape si lasere, expeditii in care esti capabil sa incendiezi flote romane prin caldura soarelui si doar o oglinda. Te ghidezi mereu spre casa, caci acolo iti este inima. Si precum Farul din Alexandria, oare indici calea pana la 50 de km departare ? (se intreaba cercetatoru zambind, intr-o oglinda)


Oglinda curata este simbol al puritatii si una din emblemele Fecioarei Maria. In timp ce oglinda deformata sau murdara este semnul pacatului, caricaturii, autoamagirii si semn al vanitatii. Sa sterg sau sa trag linii ? (se intreaba simbolistii zambind, intr-o oglinda)



Se spune ca oglinda reflecta adevarul, sinceritatea, continutul inimii si al constiintei. Prefer aceasta intrebuintare a oglinzilor, pentru fotografii. Pentru ca ii tine pe cei de departe, langa noi. Simplu, indienii spun ca o fotografie iti fura sufletul, complet nociv. Iar in alte culturi, oglinda e utilizata la ghicit, pentru a intreba spiritele.... Oare exista un card reader care decripteaza zambetul Monalisei sau lacrimile amare din spatele altor zambete? (se intreaba fotografii zambind, intr-o oglinda )




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu