luni, 16 septembrie 2013

Coarda, BIG-ul si aragazul

Am traversat spre clar de luna
Sa urmez o cale buna
Apoi am stat si-am asteptat
Cum sta leul la vanat.

Am iesit din casa, caci uneori mai trebuie sa mai faci si din astea in ciuda avertizarilor de prima zi de scoala de la meteo. Ploua cu uniforme, buchete de flori si un trafic infernal. O agitatie atat de amuzanta cand treci in reluare prin viata ta, incat crezi ca ar trebui sa fii atent la imaginea viitorului.
 Ce m-a pocnit nu a fost  din viitor, dimpotriva m-a izbit trecutul. Trecutul a ceva inca nedefinit. Era pauza probabil. Pe langa creta de pe asfalt, sotronul balanganit si mingile deviate din curtea scolii, mai era ceva care m-a oprit in loc. Doua codite sareau in aer si erau transportate iar si iar catre o noua dimensiune de fiecare data cand portalul magic trecea deasupra capului. Lumea mi se schimba cu fiecare saritura pe sub coarda a fetitei aleia. M-a vazut si s-a oprit, iar eu am mers mai departe.

Frig simteam lovind in oase
Fumul iesea grabit din case.
Am terminat si de rimat,
Ca-ntre stele-am inghetat.

Am ajuns acasa si sa mearga ziua mai cu spor, am pornit miscarea melomana. Doar ca uneori ar trebui sa ai grija ce iti doresti, caci s-ar putea chiar aia sa gasesti. Nu a fost cazul meu, desigur. Doar suna bine un citat prapastios aici ca pentru o poveste de spus pe limbile focului de tabara.  Si din butonat in butonat, ca intr-o revelatie "Puff Daddy" cu "I'll be missing you" mi s-a aratat. Era artistu' cam pe la refren si o zicea cu patos si cu zen, cand din nou am inghetat si pe Christopher George Latore Wallace il vad acolo comemorat.  Cat imi mai placea melodia asta inca din copilarie, cand nici nu invatasem engleza, sa o inteleg. Nu ca acum as deborda de maturitate sau ca as putea tine cursuri la Cambridge cu engleza mea, insa macar la varsta asta  inteleg  ce zice P Diddy. Nu o foarte mare realizare, dupa atatia ani, recunosc. Traim din micile placeri ale vietii unii dintre noi, altii din fantasme.


Si ce am invatat din stele 
E sa imi vad de ale mele.
Dar  cand soarta ma ingana
Ma vad cu cerneala pe mana.






Schimb canalul ca parca as vrea sa aud ceva inteligent. 

*NOTA catre sine.. daca vrei sa asculti ceva inteligent ... nu te uita la stiri....

Am schimbat pe canalul de stiri. Long story short( ca sa se vada ca am mai invatat si engleza)... Una mica nu a mai apucat prima zi de scoala azi, din imaturitatea bunicii sale, care a vrut doar sa isi bucure nepoata cu doua trei baloane umflate la aragaz. 

De aici... nu s-a mai bucurat nimeni. Nici fetita din curtea scolii care acum nu va mai avea colega de banca, nici Notorious BIG  de acolo din ceruri ca cineva i-a luat ad literam  mesajul melodiei "Sky is the limit" si nici eu cand mi-am dat seama ca nu mai pot aduce inapoi pe cineva decat prin flash backuri si ca imi este dor.

Dor de bunica-mea care sarea coarda in parc, langa mine, cand avea vreo 70 de ani...ca asa ii prescria doctorul sa isi mentina sanatatea...(s-o fi referit la dragostea de nepoti sau la miscarea in aer liber?)

Dor de bunica-mea  care nu mai este printre noi, dar acum ceva vreme era zeita vinilului cu toate  povestile alea la pick up pe care adormeam hipnotizata pana sa invat ca P Diddy va avea o melodie dedicata cuiva drag plecat intr-o lume mai buna.

Dor de bunica-mea care m-a acoperit mereu in fata parintilor cand am incercat sa bag clame metalice in priza pentru ca... nu-i asa... cand vezi doua gauri.. clar ceva lipseste de acolo... Eram eu.. cam la un metru departare intr-un fermecator joc de artificii si scurt. Am inceput sa rad cand am facut legaturile si mi-am amintit ca asta era stilul ei.. ca un fior pe sira spinaii.. cu un zambet  si o mangaiere angelica .... intrecea imaginatia oricarui nepot...

Asadar, azi nu prea am despre ce sa scriu, doar te salut bunico, cu toata stima si respectul si astept telefonul tau sa imi spui "Aterizeaza bunica.. parola... shh.. te iubesc". 

In memoria celei care a lansat faimoasa replica ce imi terorizeaza prietenii : "Ti-am zis azi ca te iubesc?"









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu